Vallejo verf: een overzicht van de series en producten

Vallejo verf: een overzicht van de series en producten

In dit blog vertellen wij je over de verschillende series en producten van Vallejo verf.

Het is misschien wel een van de bekendste merken in de wereld van modelbouw: Vallejo. Dit Spaanse merk staat bekend om de diverse soorten verf, weathering (producten om jouw model mee te ‘verweren’ of effecten mee aan te brengen) en nog veel meer. Het zijn zoveel verschillende artikelen en series, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar, Modelbouwverf helpt je verder! In dit blog zetten wij alles over Vallejo verf op een rijtje. Dit is het overzicht van Vallejo series en producten.

Geschiedenis van Vallejo Paint

Vallejo is de Spaanse fabrikant van acrylverf voor modelbouw. Het bedrijf staat ook bekend onder de naam Acrylicos Vallejo. Veel mensen zullen de fabrikant  kennen als Vallejo paint of Vallejo colors. In de loop van de jaren is Vallejo uitgegroeid tot een van de bekendste verfmerken voor modelbouwers. Het assortiment is blijven groeien en zo ontstonden er verschillende Vallejo Paint series voor verschillende soorten modelbouwers. De meest populaire series verf en producten leggen we uitgebreid hieronder aan je uit. 

De meest populaire series verf en producten leggen we uitgebreid hieronder aan je uit. 

Vallejo Game Air: spuitverf voor tabletop games

Vallejo heeft speciaal voor de tabletop games spuitverf ontwikkeld: Vallejo Game Air. Met deze verf kun je de figuren van een tabletop game verven met een airbrush. De verf is makkelijk aan te brengen en direct te gebruiken. Verdunnen is niet nodig en dat scheelt tijd! Ben jij de tabletop game fanaat en zoek je voor jouw figuren de juiste verf? Dan is Game Air van Vallejo perfect voor jou!

Vallejo Game Air spuitverf voor tabletop games

Vallejo Game Color of Game Air? 

Ben je geen fan van spuitverf en gebruik je liever geen airbrush? Maar je zoekt wel de juiste verf voor een tabletop game? Dan heeft Vallejo een andere optie: de Game Color serie. Deze strijkverf is speciaal voor tabletop games. De verf kun je het beste aanbrengen met een penseel. Het is mogelijk om deze verf te verdunnen en om hier vervolgens mee te spuiten. Maar, wij raden de Game Air serie aan wanneer je de figuren van jouw tabletop game wilt verven.

Vallejo game color

Mecha Color serie voor Gundam of robots

Mecha Color is een vrij nieuwe serie van Vallejo. Deze kleuren zijn speciaal ontworpen voor het schilderen van robots, gundam, transformers en gunplas miniaturen. Deze acrylverf kun je ook gebruiken voor airbrushen. Wat maakt deze serie bijzonder? Het feit dat wanneer de verf helemaal droog is, de kleuren precies lijken op het plastic waar de gundam modellen van gemaakt zijn. Tot zelfs in de kleinste details klopt jouw gundam model of robot! 

 “Met Mecha Color maak je jouw Gundam of robot levensecht!”

Gundam vallejo verf mecha

Metallic kleuren van Vallejo Metal Color

Bij Vallejo is er lang gezocht naar pigmenten om de juiste kwaliteit te bereiken voor verf met metallic kleuren. Met Vallejo Metal Color is het nu mogelijk om jouw model te verfijnen en die metaal of aluminium look te geven. Voor het beste effect van deze serie is het verstandig om eerst zwarte primer uit de Metal Color lijn te gebruiken. Deze verf kun je ook verdunnen zodat je ook een airbrush kunt gebruiken om de verf aan te brengen. Conclusie: dit zijn geweldige kleuren voor modelbouw die vragen om die speciale metal look! 

Vallejo Model Air: kleuren uit WW2

Dit is de uitgebreide kleurenlijn van Vallejo voor de militaire modelbouwers. Veel van de kleuren uit de Vallejo Model Air serie zijn gebaseerd op WW2 (World War Two/Tweede Wereldoorlog). Deze verf is geschikt voor airbrushen en heeft een zeer fijn pigment. Wil je zeker zijn van een goede ‘flow’ van deze verf? Dan is het slim om de verf iets te verdunnen, dat doe je met de speciale Vallejo Model Air Thinner. Deze acryl airbrush colors van Vallejo maken jouw militaire modelvoertuigen tot een geweldig succes! 

Vallejo Model Color: acrylverf van hoge kwaliteit

Naast de bovenstaande serie van Vallejo, kun je ook kiezen voor de Vallejo Model Color serie. Het verschil met de Model Air serie is dat deze verf speciaal ontwikkeld is voor wie graag verft met een penseel. Daarnaast is deze serie ook zeer populair bij de militaire modelbouwers. Daarnaast zien we ook dat voor andere onderdelen van modelbouw veel gebruik gemaakt wordt van deze serie. Vallejo Model Color is acrylverf van hoge kwaliteit en is bij ons ook verkrijgbaar als Vallejo Model Color Set

Model color van vallejo paint

Vallejo primer voor de beste hechting van verf

Een goede basis en hechting voor het aanbrengen van verf maakt het verschil. Met Vallejo Primer, ook wel Vallejo Surface Primer genoemd, zorg je voor de beste ondergrond. Je kunt deze grondverf direct gebruiken, maar het is ook mogelijk om deze te mixen met bijvoorbeeld vernis. De Surface Primers drogen mat en hard op, zo blijven alle details goed zichtbaar. Je kunt de primer ook goed gebruiken in combinatie met een airbrush. Een favoriet onder modelbouwers is de Vallejo Surface Primer Black. In ieder geval is een primer van Vallejo de juiste basis voor jouw model. 

Primer van vallejo verf

Vallejo pigment: voor weathering en veroudering van jouw modelbouw

Wil je jouw militaire voertuigen, treinen, schepen of diorama een ‘oude look’ geven? Dan gebruik je Vallejo Pigment. Met deze serie kun je aan de slag met weathering en zorg je voor de finishing touch. De pigmenten zorgen voor zeer realistische natuurlijke kleuren. Dat komt doordat deze gemaakt zijn van aarde en ijzer oxides. Goed om te weten: deze binder droogt langzaam op, hierdoor heb je veel meer de controle tijdens het aanbrengen. In onze webshop vind je ook Pigment Sets, zo heb je gelijk de juiste pigmenten bij elkaar. 

Effecten en texturen creëren met Vallejo Effects

Wil je effecten creëren of ben je op zoek naar de juiste serie voor het aanbrengen van texturen? Dan is Vallejo Textures & Effects de juiste serie voor jou! Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om de effecten van het weer en tijd aan te brengen op modellen. Je kunt denken aan modder, mos, sporen van slijtage of nog vele andere effecten. Met deze serie kun je een compleet verhaal vertellen en creëer je de meest realistische setting.

Verf voor modeltreinen

Zelfs voor modeltreinen is een speciale serie ontwikkeld: Vallejo Train Color. Met deze verf kun je jouw modeltreinen voorzien van de juiste kleur. Ben jij de modelbouwer die op zoek is naar de juiste kleuren verf voor jouw modeltrein? Dan is dit de juiste serie! 

De maximale bescherming met Vallejo Varnish

Wanneer je model helemaal klaar is, wil je natuurlijk dat deze goed beschermd is tegen krassen, vuil en vocht. Dat kan met Vallejo Varnish. Deze acrylhars beschermt jouw model en zorgt voor de maximale bescherming. De vernis is op waterbasis en deze kun aanbrengen wanneer de verf volledig is opgedroogd. Je kunt de vernis in dunne lagen aanbrengen, wanneer je dit doet is het verstandig om minimaal 4 uur als droogtijd aan te houden. Hierna kun je de volgende laag aanbrengen en creëer je uiteindelijk een perfecte beschermingslaag.

Vallejo washes 

De model washes serie kun je gebruiken voor verschillende technieken om jouw modelbouw werkstuk te verouderen. Doordat deze serie veelzijdig en kan ook goed gebruikt worden voor ‘shading’ en bijvoorbeeld voor het aanbrengen van modder. Je kunt de Vallejo Washes aanbrengen met een penseel of airbrush. Het voordeel van deze wash is dat deze snel droogt, je moet dan denken aan ongeveer 20 minuten. Hierna kun je verder met verven of weathering. 

Vallejo washes

Nog meer merken bij Modelbouwverf

Er valt nog veel meer te vertellen over Vallejo verf en de verschillende producten en series in het assortiment. In ieder geval hebben we nu de basis besproken en ben je helemaal op de hoogte van het assortiment van Vallejo. Je vindt in onze webshop nog veel meer merken zoals: Revell, Tamiya, AK Interactive, Hobbyzone en nog veel meer! Je vindt bij ons alles wat je nodig hebt voor jouw hobby. Modelbouwverf is jouw online modelbouw winkel!