Filters opslaan

Penselen kopen voor modelbouw?

40 producten
Sorteer op

Wil je penselen voor modelbouw kopen? Dan vind je hier verschillende soorten penselen. Van heel dun tot dik en van synthetisch tot marterhaar. Hier bestel je online de beste penselen voor jouw hobby.

Penselen voor modelbouw: diverse merken

Wanneer je gaat zoeken naar de juiste penselen voor jouw hobby, kom je veel verschillende merken tegen. In ons assortiment vind je de volgende merken die penselen voor modelbouw op de markt hebben gebracht:

Bij Modelbouwverf bestel je gemakkelijk en snel penselen online! We hebben veel verschillende merken op voorraad zodat jij je nieuwe penselen snel in huis hebt. 

Welke soorten penselen voor modelbouw zijn er? 

Begin je met een groot oppervlak? Of gaat het om details, een klein figuur of model? Voor elke specifieke taak vind je altijd het juiste penseel bij Modelbouwverf. We leggen hieronder graag aan je uit welke soort penselen voor modelbouw in ons assortiment te vinden zijn: 

Synthetische penselen

Dit zijn over het algemeen de goedkopere penselen in ons assortiment. Het haar van deze penselen is gemaakt naar het voorbeeld van marterhaar en varkenshaar. Deze penselen gaan doorgaans langer mee omdat ze minder snel slijten. Daarnaast zijn ze bijzonder makkelijk schoon te maken. 

Marterhaar penselen

Alle marterhaar penselen zijn gemaakt van verschillende soorten haren van de wezel familie. Alleen het haar uit de staart worden gebruikt voor het maken van deze penselen. Van deze soort kwasten voor modelbouw is de Marta Kolinsky (kolinsky marterhaar) de topper. Het haar in deze penselen is erg sterk en ook veerkrachtig. Hierdoor komt deze altijd terug in een mooie punt. Daarnaast neemt de Kolinsky marter penseel ook veel vocht op. Wanneer je wilt olieverf en aquarel verf wilt aanbrengen op jouw model, dan kies je voor een marterhaar penseel. 

Siberisch marterhaar penselen

Qua kwaliteit kun je ook kiezen voor siberisch marterhaar penselen. De prijs van deze penselen liggen wat hoger. Hiervoor krijg je wel penselen die lang meegaan en van zeer goede kwaliteit zijn. Het uitvloeien en aanbrengen van verf gaat uitstekend met deze penselen. 

Elke modelbouwer heeft vaak een eigen voorkeur wat betreft het soort penseel. Bij Modelbouwverf vind je altijd het juiste penselen voor modelbouw. Bestel jouw penselen online in onze webshop. 

De opbouw van het penseel

Elk penseel bestaat uit drie verschillende onderdelen:

  • Steel
  • Spoel
  • Haarbundel

De haar bundel is het belangrijkste onderdeel van het penseel. De steel en de spoel zijn minder belangrijk voor dit stuk gereedschap. De haarbundel bestaat voor modelbouw vaak uit synthetisch- marter- of varkenshaar. In ons assortiment vind je met name de eerste twee soorten. 

Penselen voor verschillende toepassingen en technieken

Verschillende werkzaamheden vragen om verschillende technieken. Verf kun je op verschillende manieren aanbrengen. Voor verscheidene technieken hebben wij diverse penselen in ons assortiment. Hieronder vind je een kort overzicht:

Normaal rond penseel

Een normaal penseel gebruik je voor het fijnere en gedetailleerde werk. Het is een basis kwast zoals de Round Brush 1 Synthetic van AK-interactive

Plat penseel

Ook dit is een normaal penseel. Met een plat penseel kun je vooral grote oppervlakte, of grote werkzaamheden, onder handen nemen. Snel en efficiënt. De 6 Synthetic Flat Brush van Mig-Jimenez is geschikt voor deze specifieke werkzaamheden. 

Filbert penseel

Dit penseel heeft een ovale punt en is geschikt om verschillende kleuren verf op je model in elkaar over te laten lopen. Ook kun je met dit penseel weatheren (effecten aanbrengen). Er is bijvoorbeeld een Ammo by Mig Jimenez Filbert penseel of een Filbert penseel van Abteilung 502. Deze komen in diverse diktes en maten. 

Zaagtand penseel

Een penseel met een zaagtand gebruik je voor het creëren van effecten. Je kunt met deze kwast makkelijk en snel strepen maken. Met de Syntetic Saw Brush kun je ook weatheren, streaking effecten maken en dirt nabootsen.

Waaierpenseel

Waaierpenselen (Brush Fan Shape) worden gebruikt om speciale effecten te maken. Je kunt dit penseel ook gebruiken voor het maken van dunne lijnen.  

Weathering penselen

Deze penselen worden vooral gebruik voor kleinere oppervlaktes. Een angular brush, oftewel Weathering Brush Diagonal, heeft een schuin afgesneden punt. Je kunt met dit penseel ook weathering effecten aanbrengen. 

Silicone penselen

Een aparte groep zijn de silicone penselen. In tegenstelling tot de “normale” penselen, hebben deze soort geen haren maar een vaste rubberen punt. Ze worden niet gebruikt om te schilderen, maar om pigment mee op te brengen. Je vindt in ons assortiment diverse sets silicone penselen.

De beste penselensets

Heb je meerdere penselen nodig? Dan kun je kiezen voor een penselenset. Een set bestaat uit verschillende penselen. Zo vind je in ons assortiment een Silicone Brushes set die bestaat uit vijf siliconen penselen. Ook hebben wij de Siberian Kolinsky Brushes in ons assortiment. Dit is een deluxe case met penselen van geweldige kwaliteit. Ook weathering brushes kun je bij ons bestellen als set. Koop meerdere penselen en haal nog meer uit jouw hobby met een penselenset.  

Penselen in verschillende maten

Penselen hebben verschillende maten. Voor elke soort taak heb je een andere dikte en maat nodig qua penseel. Het basis penseel heeft maat 1. Vanuit dit basis penseel worden er meer haren toegevoegd. Het penseel wordt hierdoor dikker en krijgt een grotere maat. Deze maten worden aangewezen door cijfers 1 t/m 12. Hoe hoger het cijfer, hoe dikker het penseel. Zoek je kleinere detail penselen voor jouw model? Dan kies je een detail penseel met cijfers die terugtellen van 10 naar 0. Deze worden aangeduid met 1/0 naar 10/0, waarbij dit laatste cijfer het kleinste penseel is. 

Cleaner om penselen mee schoon te maken

Ben je klaar met het verven van jouw model? Maak jouw penselen dan goed schoon. Zo gaan deze nog langer mee en kun je deze vaker gebruiken. Voor het schoonmaken van penselen hebben wij verschillende cleaners in ons assortiment:

 

Voor het schoonmaken van een acrylverf penseel gebruik je Cleaner van Ammo by Mig Jimenez. Ook kun je deze cleaner gebruikt en voor olie- of enamelverf. Wanneer je lacquer paint hebt gebruikt en wilt schoonmaken, kies je voor een aparte cleaner: Lacquer Thinner van Tamiya

Penselen opbergen met een penseel organiser

Speciaal voor het opbergen van jouw penselen vind je in ons assortiment speciale penselen rekjes. Deze opbergsystemen zorgen ervoor dat penselen netjes opgeruimd kunnen worden. 

De Brushes and Tools van Module van Hobbyzone bestaat uit verschillende vakjes om penselen goed neer te kunnen zetten. Ook van Ammo by Mig Jimenez hebben wij penselen organiser.   

Bestel online penselen, verf en producten voor modelbouw

Wil je nog meer producten voor jouw hobby online bestellen? Dat kan bij modelbouwverf. Naast penselen voor modelbouw vind je bij ons ook verf, gereedschappen, weathering en nog veel meer. Ook wanneer je op zoek bent naar merken zoals Revell, Vallejo, AK-interactive en Abteilung 502 is modelbouwverf jouw webshop!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »