Filters opslaan

Verf & Lijm voor modelbouw

2016 producten
Sorteer op

Heb je verf of lijm nodig voor modelbouw? Dan vind je hier de beste verf en modelbouwlijm. Van acrylverf tot aan lijm van Revell: alles wat je nodig hebt voor jouw hobby bestel je hier.

Verf en lijm kopen voor modelbouw?

Ben je opzoek naar de beste verf en/of lijm voor jouw modelbouw? Dan helpen wij je graag verder! Bij Modelbouwverf hebben wij een ruim assortiment verf van verschillende merken. Ook bij het vinden van de juiste lijm voor jouw hobby of project, staan wij voor je klaar. Bestel jouw verf en lijm snel online bij Modelbouwverf. 

Verschillende merken modelbouw verf

Speciaal voor jou hebben wij een breed assortiment met daarin de beste merken modelbouw verf- en toebehoren. Hieronder een overzicht van de meest bekende merken die je in onze webshop vindt:

Verschillende soorten verf voor modelbouw

Wanneer je aan de slag gaat met het verven van jouw model, kun je verschillende soorten verf gebruiken. In onze webshop vind je de volgende soorten verf: 

Alles wat je moet weten over deze verschillende soorten verf leggen wij graag hieronder aan je uit. Zo weet je welke verf je het beste kunt gebruiken voor welk soort model of project. 

Acrylverf voor modelbouw

Acrylverf is verreweg de meest gebruikte verf. Veel merken hebben deze soort verf op de markt gebracht, elk met hun eigen kenmerken. Modelbouwers hebben vaak hun eigen voorkeuren wat betreft het merk verf waar zij graag mee werken, dit wordt vooral bepaald door de kenmerken van de verf. 

De meest bekende merken voor acrylverf zijn: Ammo by Mig Jimenez, Tamiya, AK-Interactive, Vallejo en Revell. Het laatste merk heeft ook enamelverf in hun assortiment. Acrylverf voor modelbouw kun je verdelen in verschillende soorten: zoals acrylprimer, acrylvernis en ook verdunner wat ook bekend staat als acrylic thinner. 

Tip: acrylverf van verschillende merken en producten kun je altijd met elkaar mengen. 

Wat zijn de voordelen van acrylverf?

  • Droogt relatief snel
  • Bijzonder makkelijk te verwerken zowel met zowel penseel als airbrush
  • Goede dekking
  • Makkelijk te verdunnen
  • Meestal niet giftig
  • Minder milieubelastend dan andere verfsoorten
  • Enorm breed assortiment
  • Relatief voordelig in aanschaf
  • De toepassing van acrylverf is enorm breed.

Waar gebruik je acrylverf voor? 

Je kunt acrylverf voor modelbouw voor verschillende projecten gebruiken. Er zijn speciale reeksen samengesteld voor bijvoorbeeld tabletop gaming (fantasy en 40K) kleuren, voertuigen, figuren, voertuigen, vaartuigen, vliegtuigen en luchtvaart en ga zo maar door. 

Enamel verf: de kleine potjes verf

Wie kent ze niet! De kleine blikjes verf (ook wel tinlets of metalen potjes genoemd) van Revell en Humbrol. Deze verpakkingen zijn een begrip bij modelbouwers. Enamel verf is de eerste verf die echt speciaal voor modelbouw is ontwikkeld. De verf bevat een oliebindmiddel en andere vloeistof die op spiritus of terpentine gebaseerd is. 

Wat is het verschil met acrylverf? Enamel verf droogt minder snel op (dit heeft natuurlijk voor- en nadelen) en is niet te verdunnen is met water. Let hierbij op als je je penselen moet schoonmaken!

Lacquer verf van Tamiya en AK-Interactive

Lacquer paint is - zoals de naam al zegt - een lak gedragen verf. We hebben momenteel twee merken die een Lacquer paint aanbieden in het assortiment, namelijk Tamiya en AK-Interactive.

Tamiya biedt deze verf aan in de "LP" serie, AK-Interactive heeft in de "real colors" lacquer paint een tweedeling gemaakt naar een speciale serie voor AFV (armoured fighting vehicles) en een speciale aircraft serie. Beide series van AK-Interactive hebben een aantal gethematiseerde sets en er zijn twee boeken uitgebracht ter ondersteuning van de reeks.

Let op dat je voor deze soort verf een speciale verdunner dient te gebruiken: Tamiya 87077 en AK-Interactive High compatibility thinner RC701 (200 ml) en High compatibility thinner RC702 (400 ml).

Olieverf tubes 

Op dit moment hebben wij de olieverf van het merk Abteilung 502 in het assortiment. De verf wordt geleverd in tubes maar ook in een aantal gethematiseerde sets. Abteilung 502 streeft er steeds naar om nieuwe producten in de markt te brengen. Hierbij blijven ze altijd rekening houden met jou als modelbouwer om zo de beste producten te leveren. 

Voordelen van olieverf voor modelbouw

Olieverf is een wat dikkere "pasta" bestaand uit pigment en een zogenaamde drager ook wel bindmiddel genoemd (meestal is dit lijnolie). Olieverf is makkelijk te verwerken en door de langere droogtijd zijn correcties wat makkelijker te maken. Binnen de modelbouw zie je dat olieverf (naast het schilderen van modellen) steeds vaker gebruikt wordt voor weathering.

Lexaan verf van Tamiya

Bij Modelbouwverf vind je ook lexaanverf van het merk Tamiya. We hebben het dan over de PS serie. Deze verf is verkrijgbaar in spuitbusjes van 100ml. De spuitlak is geschikt voor lexaan en polycarbonaat en wordt meestal gebruikt voor de kappen van op afstand bestuurbare RC auto's. Voor het gronden van deze Radio Controlled, oftewel radiografische auto's, is een speciale grondverf beschikbaar op de markt. 

De Tamiya PS spuitlak is juist zo geschikt voor het gebruik op RC modellen omdat deze verf olie- en brandstof bestendig is. De ideale verf om bijvoorbeeld te gebruiken op een nitro aangedreven model. Je bestelt deze speciale soort verf gemakkelijk online bij Modelbouwverf. 

Welke modelbouw lijm heb ik nodig?

Naast het verven van jouw model, is het ook noodzakelijk om bepaalde onderdelen te lijmen. Hiervoor gebruik je speciale lijm voor modelbouw. In ons assortiment vind je daarom lijm van verschillende soorten merken. Maar welke lijm heb ik nodig? Een favoriet is de lijm van Revell. De droogtijd van deze lijm is ongeveer een half uur voor kleine onderdelen. Naast deze lijm vind je ook lijm van Tamiya, lijm van Mr Hobby en nog vele andere in ons assortiment. Bestel jouw lijm voordelig en snel bij Modelbouwverf. 

Alles wat je nodig hebt voor modelbouw vind je bij Modelbouwverf

Bij Modelbouwverf vind je alles wat je nodig hebt voor je hobby. Van verf tot lijm voor modelbouw, met een paar klikken bestel je via onze webshop. Je vindt in ons assortiment ook modelbouw gereedschappen en ook weathering producten hebben wij voor je op voorraad. Wij zijn de modelbouwwinkel voor de modelbouwer. Heb je vragen of kunnen wij je ergens mee helpen? Neem dan contact op, wij geven je dan graag advies!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »