Filters opslaan

Verf & Lijm

4694 producten
Sorteer op

In deze categorie vindt je alle verf die je nodig hebt om jouw model op een goede manier een kleurtje te geven. Het aanbod omvat acryl verf, enamel verf, olie verf, lexaan verf en lacquer verf. Uiteraard hebben wij ook een groot aantal voordeelsets

De basis van het slagen van jouw gebouwde model: de juiste modelbouw verf!

Slaagt jouw model? Niet alleen het secuur bouwen, het gebruik van aftermarket onderdelen zoals Photo-Etch of resin onderdelen dragen hieraan bij. Zeker zo belangrijk is je keuze van een goede modelbouwverf en lijm, het toepassen van diverse technieken en het aanleren en verbeteren van je vaardigheden.

Er zijn tal van verfsoorten en verftechnieken. Juist door het op een goede manier toepassen van jouw vaardigheden en de door ons geleverde materialen en tips, kun je jouw model net dat extraatje geven waarmee het er levensecht uit ziet. 

Speciaal voor jou hebben wij een breed assortiment met daarin de beste merken miniatuurverf- en toebehoren.

De voornaamste namen zijn:

 • Ammo by Mig Jimenez
 • Abteilung 502
 • Alclad II Lacquers
 • AK-Interactive
 • Humbrol
 • Mr Hobby / Gunze
 • Revell
 • Tamiya
 • Vallejo

Dit zijn stuk voor stuk merken die hun sporen inmiddels ruimschoots verdiend hebben en merken waar je ongetwijfeld al van hebt gehoord.

Een van onze doelstellingen is om jou als modelbouwer een zo breed mogelijk palet aan modelbouwverf- en toebehoren aan te bieden en direct uit voorraad te leveren. Hierbij streven we er naar om niet de grootste, maar wel de beste te zijn.

Voor ons wil dat zeggen:

 • Een breed assortiment met voor elke modelbouwer wat wils
 • Een gedegen productkennis zodat wij een kloppend advies kunnen geven
 • Alleen de merken aanbieden die wij redelijkerwijs kunnen leveren

Soorten verf die wij leveren:

Er zijn natuurlijk tal van soorten verf die je kunt gebruiken voor modelbouw. Elke verfsoort heeft specifieke kenmerken die er voor zorgen dat jij ze de voorkeur geeft.

Een greep uit ons aanbod van soorten verf:

 • Acrylverf
 • Enamelverf
 • Lacquerverf
 • Olieverf
 • Lexaanverf

Daarnaast hebben wij natuurlijk ook een aantal andere producten die gerelateerd zijn aan modelbouw verf zoals verdunner, diverse mediums, grondverf (of primer) en vernis. Ook penselen, penseelsets en verfsets ontbreken natuurlijk niet in ons assortiment.

Acrylverf

Acrylverf is verreweg de meest gebruikte verf. Er zijn veel merken die deze verf in de markt brengen, elk met hun eigen kenmerken die er voor kunnen zorgen dat jij als modelbouwer de voorkeur geeft aan een merk. 

Enkele vooraanstaande merken acryl producten: Ammo by Mig Jimenez, Tamiya, AK-Interactive, Vallejo en Revell (dit laatste merk heeft ook een zeer veel gebruikte range van enamel verf en toebehoren)

Het is belangrijk om te weten dat acryl producten altijd met elkaar te mengen zijn, onafhankelijk welk merk het is.

Er zijn diverse soorten acrylproducten; denk hierbij aan acrylverf, maar ook aan acrylprimer, acrylvernis en verdunner (acrylic thinner).

Enkele voordelen van acrylverf:

 • Droogt relatief snel droogt
 • Bijzonder makkelijk te verwerken zowel met penseel als met air brush
 • Goede dekking
 • Makkelijk te verdunnen
 • Meestal niet giftig
 • Minder milieubelastend dan andere verfsoorten
 • Enorm breed assortiment
 • Relatief voordelig in aanschaf

De toepassing van acrylverf is enorm breed.

Er zij speciale reeksen samengesteld voor bijvoorbeeld tabletop gaming (fantasy en 40K) kleuren, voertuigen, figuren, voertuigen, vaartuigen, vliegtuigen en luchtvaart en ga zo maar door.

Acrylverf: de keuze is reuze. 

Enamelverf

Wie kent ze niet! De kleine blikjes (ook wel tinlets genoemd) van Revell en Humbrol. Deze verpakkingen zijn een begrip in modelbouwland.

Enamelverf is de eerste verf die echt voor modelbouw ontwikkeld is. De verf bevat een olie bindmiddel en andere vloeistof die op spiritus of terpentijn gebaseerd is. 

Het grote verschil met acrylverf is dat de enamelverf minder snel droogt (dit heeft natuurlijk voor- en nadelen) en niet te verdunnen is met water. Let hierbij op als je je penselen moet schoonmaken!

Lacquerverf

Lacquer paint is - zoals de naam al zegt - een lak gedragen verf. We hebben momenteel twee merken die een Lacquer paint aanbieden in het assortiment, namelijk Tamiya en AK-Interactive.

Tamiya biedt de verf aan in de "LP" serie, AK-Interactive heeft in de "real colors" lacquer paint een tweedeling gemaakt naar een speciale serie voor AFV (armoured fighting vehicles) en een aircraft serie.

Beide series van AK-Interactive hebben een aantal gethematiseerde sets en er zijn twee boeken uitgebracht ter ondersteuning van de reeks.

Let op dat deze soort verf een eigen soort verdunner heeft (Tamiya 87077 en AK-Interactive RC701 en RC702)!

Olieverf

Op dit moment hebben wij de olieverf van het merk Abteilung 502 in het assortiment. De verf wordt geleverd in tubes maar ook in een aantal gethematiseerde sets. Abteilung 502 streeft er steeds naar om nieuwe producten in de markt te brengen, steeds met de behoefte van de modelbouwer in het achterhoofd houdende.

Olie verf is een wat dikkere "pasta" bestaand uit pigment en een zogenaamde drager ook wel bindmiddel genoemd (meestal is dit lijnolie). Olieverf is makkelijk te verwerken en door de langere droogtijd zijn correcties wat makkelijker te maken. Binnen de modelbouw zie je dat olieverf (naast het schilderen van modellen) steeds vaker gebruikt wordt voor weathering.

Lexaanverf

Wij voeren in ons assortiment de lexaan verf van het merk Tamiya - het betreft de PS serie van dit merk. De verf wordt geleverd in spuitbusjes van 100ml. Deze spuitlak is geschikt voor lexaan en polycarbonaat zoals bijvoorbeeld gebruikt voor de kappen van op afstand bestuurbare RC auto's. 

Voor het gronden van deze Radio Controlled, oftewel radiografische auto's, is een speciale grondverf beschikbaar op de markt.

De Tamiya PS spuitlak is juist zo geschikt voor het gebruik op RC modellen omdat deze verf olie- en brandstof bestendig is. De ideale verf om bijvoorbeeld te gebruiken op een nitro aangedreven model.

Overigen

Er zijn natuurlijk ook tal van andere artikelen die gerelateerd zijn aan verf en lijm. Denk bijvoorbeeld aan vernis, primer, maar ook de diverse mediums zoals retarder, flow improver, (acrylic) thinner, crackle medium en diverse producten om decals mee op te brengen en te fixeren.