Filters opslaan

Modelbouw gereedschap kopen?

103 producten
Sorteer op

Modelbouw gereedschap is essentieel om jouw model, zoals civiele- of legervoertuigen, figuren en vlieg- of vaartuigen, op een goede manier te kunnen bouwen. Hier vind je de beste gereedschappen voor jouw hobby!

Aan de slag met het juiste gereedschap

Goed gereedschap is het halve werk! En dat geldt ook voor het bouwen van jouw werkstuk. Met de juiste tools en gereedschappen kun je jouw werkstuk op de juiste manier bouwen, opzetten en verfijnen. Het meeste ‘normale’ gereedschap is te groot (en lomp) om kleine modellen te maken. Dit is de reden dat wij speciaal gereedschap voor modelbouw in ons assortiment aanbieden. Je vindt bij Modelbouwverf alle soorten gereedschappen om aan de slag te gaan met jouw model, diorama of vignet! 

Basis modelbouw gereedschap: de tools voor jouw hobby

Begin je net met modelbouw? Of zoek jij nieuwe gereedschappen om de juiste technieken toe te passen? Dan is het altijd verstandig om de juiste basis modelbouw gereedschappen op jouw werkbank te hebben staan. Verschillende tools, of fijne gereedschappen, maken jouw werkstuk tot een succes. Verschillende merken, zoals AK-Interactive, hebben een basic tool set. Met een set heb je gelijk de juiste producten in huis om aan de slag te gaan. 

Speciaal handgereedschap voor modelbouw

Handgereedschap waar je goed mee kan werken: dat maakt het verschil! Modelbouw is een hobby waarbij je vaak verschillende soorten fijn hobby gereedschap nodig hebt. Denk aan pincetten, boortjes, klemmen,. vijlen en tangen. Al dit soort speciale handgereedschappen vind je ook in ons uitgebreide assortiment. Voor elke taak hebben wij de juiste tool voor jou!

Gereedschap om verf mengen

Wil je verf mengen? Dan kan je als modelbouwer niet zonder een verfpalet. Op een verfpalet kun je verf mengen en nieuwe kleuren maken. Een ideale tool om zorgvuldig en netjes te kunnen werken met verf. Je vindt in ons assortiment verschillende paletten. Naast een mengbord kun je ook verf mengen met mengpotjes. Ook hebben we speciale herbruikbare “roerstokjes” in het assortiment van Tamiya en AK-Interactive. Producten om verf te mengen bestel je makkelijk en snel via onze webshop! 

Schuurpapier voor modelbouw: verfijnen en oneffenheden wegwerken 

Wil je oneffenheden wegwerken of jouw model verfijnen? In dat geval is schuurpapier voor modelbouw het juiste gereedschap. Schuurpapier voor modelbouw is te verkrijgen in diverse structuren, korrels en soorten papier. Ook kun je kiezen voor schuurpapier in verschillende vormen. Deze zijn ook vaak gemaakt van allerlei soorten materialen. Met het juiste schuurpapier kun jij tot in de kleinste details jouw werkstuk perfect afwerken en verfijnen. Weg met oneffenheden en tijd om te verfijnen met het juiste schuurpapier! 

Hobby gereedschap om mee te snijden

Vraagt jouw model om snijwerk en moet je aan de slag met een mesje? Dan zijn onze messen en snijmatten de juiste gereedschappen om het klusje te fixen. Fijn gereedschappen, zoals een modelers knife, helpen om secuur te kunnen werken. Dit is het gereedschap wat elke modelbouwer in zijn gereedschapskist moet hebben liggen. 

Om de grotere onderdelen van de sprue (gietboom) af te halen gebruik je een kniptang die speciaal is bedoeld voor modelbouw. Ook voor kleine onderdelen kun je een speciaal fijn modelbouw mes of scalpel gebruiken. Je vindt in ons assortiment ook meshouders en mesjes navulverpakkingen. 

Ook voor snijmatten ben je aan het juiste adres bij Modelbouwverf. Met een snijmat gebruik je de juiste ondergrond om verschillende materialen op formaat te kunnen uitsnijden. We hebben deze matten in A4 en op A3 formaat.

Afplakken van je model 

Een ander belangrijk onderdeel dat ook niet mag ontbreken in jouw modelbouw gereedschapskist is masking tape. Dit is speciale plakband om je model mee af te plakken voordat je gaat schilderen of spuiten. De tape is verkrijgbaar in verschillende diktes: van 1 mm tot 40mm. Ook ontbreken masking sheets in A4 formaat niet in ons assortiment! 

Modelbouw gereedschap organizers

Veel modelbouwers zullen erkennen dat zij veel verschillende gereedschappen en verf hebben liggen. Penselen, tangen, verf en nog veel meer. Hoe zorg je voor overzicht op jouw werkbank? Met organizers! Deze handige opbergers voor jouw verf en gereedschappen helpen je om een nette werkomgeving te creëren. Je vindt bij Modelbouwverf verschillende organizers van onder andere Hobbyzone en organizers van Ammo by Mig Jimenez. Let op dat er organizers zijn met elk een andere diameter om de verschillende formaten potjes in op te bergen.  

Modelbouw gereedschap maakt jouw project nog beter

Wil je nog meer uit jouw werkstuk halen? Ben je op zoek naar fijne gereedschappen voor jouw werkstuk, voertuig of diorama? Je vindt bij Modelbouwverf alle soorten fijne gereedschappen voor jouw hobby. Maak jouw model of werkstuk nog mooier met de juiste tools. Bestel jouw modelbouw gereedschap online bij Modelbouwverf! 

Nog meer modelbouw producten

Naast modelbouw gereedschappen vind je bij ons ook verf en lijm, bouwdozen en wheathering producten. Via onze webshop bestel je makkelijk en snel benodigdheden voor jouw modelbouw hobby. Modelbouwverf is de online webshop voor modelbouw.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »