Tamiya verf

249 producten
Sorteer op

Tamiya is een Japans modelbouw verf merk en is uitstekend geschikt voor plastic-modelbouw, oftewel statische modelbouw en radio controlled modellen. Ontdek hieronder alle soorten en series Tamiya verf uit ons assortiment.

Tamiya verf kopen?

Wil je Tamiya Modelbouw verf kopen? Dan helpen wij verder. De verf van Tamiya zorgt voor goede details en is zeer geschikt voor statische modelbouw (plastic en resin oftewel giethars). Maar, ook op het gebied van Radio Controlled (RC modellen of bouwproducten) kun je de verf van Tamiya goed gebruiken. In ieder geval is voor beide soorten modelbouw Tamiya een geweldige keuze. Online Modelbouw verf van Tamiya kopen gaat gemakkelijk en snel via onze webshop. 

Verschillende soorten series Tamiya verf

Tamiya heeft verschillende soorten verf op de markt gebracht en elke serie heeft zijn eigen kenmerken. 

Tamiya X-Serie Modelbouw verf

Deze serie modelbouw verf is een acrylverf die relatief snel droogt. De Tamiya X-Series bestaat uit verschillende hoogglans kleuren en is gemakkelijk aan te brengen met een penseel. Wil je liever deze verf spuiten met een airbrush? Dan kun je met de acrylic thinner van Tamiya deze verf ook verdunnen en gebruiken als modelbouw spuitverf. De Tamiya X-Serie wordt doorgaans geleverd in een glazen potje van 23 ml. 

Tamiya XF-Serie Modelbouw verf

Wanneer je een strijkverf wilt die mat opdroogt,  kies je voor de Tamiya XF-Serie. Ook deze verf is goed te gebruiken met een penseel. Net zoals de Tamiya X-Serie kun je met enige verdunning de verf gebruiken om te spuiten. De Tamiya XF-Serie wordt doorgaans geleverd in een glazen potje van 23 ml. Hiernaast zijn er ook enkele kleuren leverbaar in een potje van 10 ml. Bij de productomschrijving vind je meer informatie over de hoeveelheid verf. 

Tamiya LP-Serie Modelbouw verf

De LP-serie van Tamiya is een Lacquer Paint. Deze serie verf heeft een zeer korte droogtijd en is daarom zeer efficiënt. De Tamiya LP-serie is geen water en alcohol gedragen strijkverf, maar een lakverf. Dat is het grote verschil met de Tamiya X- en XF-Serie. De Tamiya LP-Serie wordt geleverd in glazen potjes met een inhoud van 10ml. Let op dat je deze verf niet kunt verdunnen met acrylic thinner. Wil je de Tamiya LP-Serie wel verdunnen? Gebruik dan de Tamiya Lacquer Thinner TAM87194

Tamiya Texture Paint 

Ook heeft Tamiya in hun assortiment verf die speciaal bedoeld is voor het maken van landschappen. De Diorama Texture Paint en is perfect voor deze specifiek modelbouw. 

Spuitverf van Tamiya kopen

Tamiya heeft ook drie soorten series spuitverf voor modelbouw. Deze zijn onder te verdelen in de TS-Serie, de AS-Serie en de PS-Serie. Net zoals de andere series heeft ieder zijn eigen doel.

  • Tamiya TS-Serie is voor algemeen gebruik en geschikt voor alle statistische modellen.
  • Tamiya AS-Serie is speciaal ontwikkeld voor (militaire) vliegtuigmodellen.
  • Tamiya PS-Serie is een speciale lexaanverf voor polycarbonaatkappen van RC modellen.

De TS-, AS- en PS-Serie van Tamiya worden geleverd als spuitbussen en bevatten een inhoud van 100ml. 

Tamiya X-Serie en XF-Serie op de juiste manier verwerken

Het is belangrijk om modelbouw verf op de juiste manier te verwerken. De Tamiya X en XF zijn beide een strijkverf en daarom makkelijk aan te brengen op het model met een penseel. Wil je de verf gebruiken met een airbrush? Dan dien je deze eerst te verdunnen. Onze voorkeur voor een verdunner gaat uit naar de TAM81020, TAM81030 of TAM81040. Ben je klaar met het gebruik van je airbrush? Vergeet dan niet deze goed schoon te maken. Daarvoor kun je de Tamiya Cleaner gebruiken voor het beste schoonmaakresultaat. 

Gereedschappen van Tamiya kopen

Ben je op zoek naar kwalitatief hoogstaande gereedschappen van Tamiya? Dan hebben wij ook een breed assortiment aan gereedschappen die gebruikt kunnen worden voor modelbouw. We hebben in ons aanbod kniptangen, buigtangen en precisie-pincetten. Daarnaast vind je in onze webshop ook Tamiya zaagjes, boortjes en boorhouders. Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken in ons gereedschap assortiment van Tamiya is de hoofdlamp. 

We krijgen veel vragen over een speciaal stuk gereedschap van Tamiya: de Tamiya Spray-Work Painting Stand. Dit is een houder voor je modelbouw of werkstuk en vind je ook onder het artikelnummer TAM74522.  

Tamiya kits en bouwdozen

Naast modelbouw verf levert Tamiya ook kits en bouwdozen in een groot aantal schalen. Het merk staat bekend om de hoge kwaliteit van de spuitstukken met onderdelen, weinig "flash" en een enorm goede detaillering. Je vindt in het assortiment veel verschillende producten en modellen zoals (militaire) voertuigen en figuren, (militaire) vliegtuigen en schepen.  

Tamiya Radio Controlled modellen

Binnen het Radio Controlled (RC) assortiment kun je een onderscheid maken in het Ready To Run model (RTR) en de Radio Controlled modellen die je zelf compleet kunt bouwen. De RTR modellen kun je uit de doos halen, batterij opladen en gebruiken. Bij de RC modellen koop je een kit en kun je deze vervolgens zelf helemaal aanpassen. Denk dan bijvoorbeeld een andere motor, schokdemping en kogellagers.

Helaas zijn de Radio Controlled (RC) modellen van Tamiya op dit moment nog niet standaard leverbaar bij Modelbouw verf. Wel is het mogelijk om een offerte aan te vragen voor een model of onderdelen. Stuur ons in dat geval een e-mail of stuur een ticket/bericht via jouw online account. 

Tamiya verf en andere modelbouw artikelen online bestellen

Bij Modelbouwverf vind je verf van Tamiya. Naast de verf voor modelbouw van Tamiya, hebben wij ook nog andere producten en merken voor modelbouw. We hebben gereedschappen, verf en lijm, maar ook verschillende soorten kits en bouwdozen. Wij zijn dé webshop voor modelbouw!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »