Hobbyzone

5 producten
Sorteer op

Jouw hobbyruimte optimaal inrichten doe je met Hobbyzone modular workshop system. Met Hobbyzone kun je jouw modelbouw benodigdheden opruimen en werkbank efficiënt indelen. Bestel hier de onderdelen van jouw paint station, paint rack en nog veel meer.

Organiseer jouw werkruimte met Hobbyzone

Hobbyzone is een Pools bedrijf dat zich richt op het maken van organisatie systemen voor modelbouwers en hun gereedschappen en verf. Het assortiment bestaat uit een modulair opbergsysteem, paint racks, paint stands en nog veel meer. Je kunt met Hobbyzone jouw modelbouw producten en benodigdheden opruimen en organiseren. Zo kun je alle spullen, die je nodig hebt voor jouw hobby, netjes opbergen en ordenen. 

Hobbyzone modular workshop system: flexibel jouw werkplek indelen

Geen enkele werkplek is hetzelfde. Het organiseren en opruimen van jouw spullen vraagt daarom om een flexibel systeem. Hobbyzone heeft daarvoor het modular workshop system op de markt gebracht. Met dit systeem kun jij zelf jouw werkbank of bureau op de perfecte manier indelen. Het is praktisch en zorgt ook nog eens voor optimale werkruimte. Zelfs na vele jaren kun je met Hobbyzone jouw werkruimte efficiënt indelen en opruimen. 

Hobbyzone workstation onderdelen

Het flexibele systeem is zo ingedeeld dat je met magneten verschillende onderdelen met elkaar kan verbinden. Zo kun je het Hobbyzone paint rack makkelijk verbinden met de drawers module of corner shelves module. Wil je later de werkruimte toch anders indelen? Dan kun je simpel en snel jouw workshop aanpassen naar jouw wensen. Ook kun je altijd later nog andere Hobbyzone workstation onderdelen online bestellen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Verschillende verpakking vragen om verschillende modules

In het assortiment van Hobbyzone vind je verschillende modules met elk zijn eigen toepassing. Zo weet je zeker dat de verschillende verpakking van bijvoorbeeld verf, altijd passen in een module die past bij de afmetingen. Zo zijn er modules voor 17ml, 35ml en bijvoorbeeld 23ml van Tamiya. Voor verschillende verpakkingen vind je dus altijd wel de juiste module van Hobbyzone. We geven hieronder een korte uitleg welke modules hier rekening mee houden.

Modules voor flesjes van 17ml 

Er zijn diverse modules voor de 17ml flesjes van o.a. Ammo by Mig Jimenez, AK-Interactie, de verschillende series van Vallejo verf (denk aan Model Color, Model Air, Game Color, Game Air, Panzes Aces, Mecha Color en de 17ml primer). Voor deze flesjes gebruik je onder andere de OM5s en OM6s. 

Ook is er een speciale 'hangende' module voor de 17ml flesjes, namelijk de S3s. Ook de losse standaarden zijn verkrijgbaar in een kleine rechte uitvoering (S1s), grote rechte uitvoering (S2s) en in een kleine (S1ns) en grote hoekuitvoering (S2ns). Let op: deze zijn geen onderdeel van het modulair systeem van Hobbyzone. 

De 17ml potjes hebben doorgaans een doorsnede van 26mm. We vertellen je meer over de modules en afmetingen hieronder. 

Modules voor 35ml en 60ml flesjes

Wil je potjes verf van 35ml en 60ml opbergen met het systeem van Hobbyzone? Ook dat kan! Je kunt in dat geval een kijkje nemen bij de OM5b (recht, modulair), OM6b (hoekmodel, modulair) en natuurlijk ook de losse rechte kleine (S1b) en grote (S2b). Ook kun je kiezen uit de kleine (S1nb) en grote (S2nb) hoekmodellen. 

Tamiya flesjes van 23ml

Voor de flesjes van Tamiya zijn er speciale houders te krijgen. Deze hebben elk een speciaal ontwerp zodat het organiseren en opruimen nog makkelijker gaat. Deze potjes verf hebben een doorsnede van 42mm. De artikelnummers van de diverse rekjes en modules zijn: S1xb en S2xb voor de rechte 'losse' rekjes en het rechte modulaire rekje heeft nummer OM5xb. 

Lees hieronder verder over de verschillende systemen van Hobbyzone in combinatie met de afmetingen van verschillende verpakkingen. Zo krijg je gelijk een goed overzicht en kun je de juiste keuze maken voor het indelen van jouw werkruimte. 

Paint rack van Hobbyzone: voor het organiseren van verf

Als modelbouwer heb je vele soorten verf. Wil je makkelijk en snel de juiste verf om handen hebben? Dan is het verstandig om aan jouw werkruimte een paint rack van Hobbyzone toe te voegen. In een paint rack kun je jouw verf netjes opbergen en organiseren. Je kunt kiezen uit:

Waar plaats je een paint rack?

Een paint rack bevestig je aan de muur. In het rek kun je potjes verf neerzetten waardoor je gelijk een goed overzicht hebt van al je soorten en verschillende kleuren verf. Het voordeel van een rek is dat je de potjes boven elkaar kan plaatsen. Hierdoor kun je makkelijk de juiste verf pakken. De paint hanger base van Hobbyzone is geen rek, maar een plank die je kunt bevestigen aan de onderkant van de paint hanger. Op deze plank kun je ook andere benodigdheden kwijt. Met deze basis kun je het paint rak uitbreiden, deze bevestig je aan de onderkant van het rek. Door dit te doen kun je het rek neerzetten op jouw werkbank. 

Hobbyzone professional paint stations en stands

Naast de rekken om verf op te bergen, heeft Hobbyzone ook nagedacht over een andere manier van verf organiseren. Het professional paint station is een systeem waarmee je ook potjes verf en tubes olieverf kunt organiseren. Een paint station is opgebouwd met verschillende maten. Zo past de verf altijd goed in het systeem en blijven de potjes goed staan. Hieronder lees je meer over de verschillende paint stands van Hobbyzone.

Verschillende paint stands van Hobbyzone

In het assortiment van Hobbyzone vind je verschillende paint stands, in verschillende formaten. We leggen ze graag aan je uit:

Large paint stand

Wanneer je veel verf hebt om op te bergen, kies je voor de large paint stand van Hobbyzone. Dit verf opbergsysteem is verkrijgbaar in de volgende formaten:

Bovenstaande systemen zijn allemaal rechthoekig en zijn daarom ideaal om te plaatsen aan de lange zijde van jouw werkbank of bureau. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een andere geschikte plek.

Paint stand: een slagje kleiner

Zoek je een klein opbergsysteem voor verf? Dan kies je voor de normale paint stand van Hobbyzone. Deze rekjes zijn kleiner van formaat, dus ook zeer geschikt voor de kleinere werkruimtes. We hebben in ons assortiment de volgende formaten:

De bovenstaande model paint racks van Hobbyzone bestaan uit verschillende niveaus met inkepingen. In deze houders kun je de verfpotjes plaatsen. De millimeters geven aan welke formaat glazen verfpotjes passen in het rek. 

De large paint stands en paint stand (kleinere versie) zijn ook verkrijgbaar als corner variant, deze kun je goed plaatsen in de hoek. Zoek je voor tubes olieverf een manier om deze netjes op te ruimen? Dan kies je voor de oil paints module van Hobbyzone. Bestel online jouw paint stands van Hobbyzone bij Modelbouwverf.

Penselen opruimen met brushes en tools module van Hobbyzone

Een opgeruimd werkblad zorgt voor overzicht. Naast alle verf die je gebruikt voor jouw hobby, gebruik je ook gereedschap zoals penselen. Speciaal voor penselen heeft Hobbyzone een systeem bedacht: de brushes en tools module. Deze modules zijn voorzien van gaten in verschillende afmetingen. Zo kun je elk penseel, van verschillende formaten, netjes opbergen. Je kunt kiezen voor de liggende brushes en tools module of een staande variant voor brushes en tools. Deze laatste is ook beschikbaar met een extra ruimte om andere benodigdheden op te ruimen. In ieder geval kun je met deze Hobbyzone professional stands jouw penselen en eventuele andere modelbouw gereedschappen organiseren. 

Ontdek nog meer in onze online modelbouw winkel

Bij Modelbouwverf kun je alles voor modelbouw vinden. Wij zijn de webshop voor jouw hobby. In ons assortiment vind je verf, gereedschappen, penselen en nog veel meer. Je vindt in onze webshop ook verschillende producten van onder andere: Vallejo, Revell en Mr Hobby/Gunze. Bestel jouw modelbouw benodigdheden bij Modelbouwverf gemakkelijk en snel online!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »