Alles wat je moet weten over modelbouw verf van Revell

Alles wat je moet weten over modelbouw verf van Revell

Welkom in de wereld van modelbouw met Revell! Hoge kwaliteit verf die jouw model levensecht maakt. Wij vertellen je alles over deze verf in dit blog.

Welkom in de wereld van modelbouw met Revell! Bouwpakketten, voertuigen, vliegtuigen en nog veel meer vind je bij één van de bekendste merken in de modelbouwwereld. Maar, waar Revell misschien het meest om bekend staat is natuurlijk de verf. Hoge kwaliteit verf zodat jouw model er levensecht uitziet, maar ook tegen een stootje kan. In dit blog lees je alles over de verf van Revell! 

Waar komt Revell verf vandaan?

We beginnen eerst met een stukje geschiedenis. Revell begon in 1943 als fabrikant van modelbouwkits aan de andere kant van de grote oceaan: de Verenigde Staten. Om precies te zijn in Los Angeles Venice. In de loop van de jaren, zo ongeveer 40 jaar na het begin, werd het bedrijf overgenomen door Odyssey Partners uit New York. Hierdoor ging Revell samen verder met Monogram en ontstond Revell-Monogram. 

Er werden verschillende schaalmodellen uit plastic en metaal gemaakt waaronder: vliegtuigen, militaire voertuigen en schepen. 

Revell Duitsland

In 1956 werd het Duitse Revell Plastics GmbH opgericht in Duitsland. In de jaren ‘70 begon dit bedrijf zelfstandig met het maken van schaalmodellen en stond het bedrijf bekend vanwege hoge kwaliteit modelbouw producten. Sinds 2006 staat Revell in Duitsland los van Revell-Monogram (in Amerika) en zijn de producten door heel Europa te verkrijgen. De  verf en lijm van Revell zijn dan ook verkrijgbaar in onze webshop!

Welke soorten verf heeft Revell

Naast alle bouwpakketten en andere producten heeft Revell een breed assortiment aan verf. De blikjes verf die we ook wel ‘tinlets’ noemen, (echte blikvangers trouwens), zijn iconisch en heel herkenbaar voor modelbouwers. De verf wordt vooral gebruikt voor plastic modelbouw en bestaat uit vele verschillende kleuren zoals: zwart, rood, blauw en groen, maar ook kleuren zoals goud en zilver ontbreken niet in het assortiment van Revell - de keuze is reuze!

Revell is onder te verdelen in vier verschillende soorten verf:

In onze webshop vind je de acrylverf en enamel verf van Revell. Lees gauw verder want wij leggen je alles uit over de verschillen tussen deze twee soorten.

Revell Aqua Color

We beginnen met de Aqua Color serie die ook wel bekend staat als de acrylverf van Revell. Mat, hoogglans, zijdeglans, kleurloos: de kleuren in deze serie zorgen ervoor dat jij op alle mogelijke manieren jouw creativiteit kwijt kan. Er zijn meer dan 88 verschillende soorten kleuren verkrijgbaar en de verf is perfect voor het schilderen van plastic modelbouw. Verder is de color reeks geurloos en niet brandbaar, super veilig dus om mee aan de slag te gaan. 

De voordelen van de acrylverf

Een voordeel van deze op watergedragen verf is dat je deze simpelweg met water kunt verdunnen. Daarnaast droogt de verf zeer snel op. Met snel bedoelen we ongeveer 1 uur droogtijd voordat je de volgende laag kunt aanbrengen op het model. De verf is volledig opgedroogd in ongeveer 2 tot 3 uur; houdt voor de complete uitharding een droogtijd van 24 tot 48 uur aan. In vergelijking met de enamel verf van Revell, is dit veel sneller. 

Revell Enamel verf: kleine blikjes verf 

Dit zijn de bekende blikjes verf van Revell. Deze olieverf is gemaakt van hars-email en is geweldige verf om te gebruiken voor modelbouw.  Het is veelzijdig en staat bekend om zijn goede kwaliteit. 

Het grote verschil met de watergedragen verf van Revell zit vooral in de droogtijd. Het duurt namelijk 24 uur voordat de enamel verf volledig droog is. Wil je de verf overschilderen of details aanbrengen? Dan kun je verder na ongeveer 4 tot 6 uur droogtijd. Je hebt voor deze soort verf meer geduld nodig. 

Kan ik Revell verf gebruiken met een airbrush? 

Jazeker! De Aqua Color en Enamel verf van Revell kun je allebei gebruiken met een airbrush. Wil je meer weten over het gebruiken van een airbrush, lees dan ook ons blog over airbrushen en modelbouw. Daar vind je alle tips en tricks die je helpen om het airbrushen goed onder de knie te krijgen. 

Enamel Revell airbrushen 

Wil je enamel verf airbrushen? Vergeet dan niet om deze eerst te verdunnen. Je kunt daarvoor de Color Mix Verdunner van Revell gebruiken. De verf kun je hiermee gemakkelijk verdunnen om vervolgens te gebruiken met een airbrush. 

Aqua Color van Revell airbrushen

Wil je liever airbrushen met de watergedragen verf Revell Aqua Color? Ook dat kan! Deze verf moet je ook eerst verdunnen. Je kunt daarvoor simpelweg water gebruiken, reken ongeveer 20% tot 25% water in dat geval. Tip: Voor een mooier resultaat raden wij aan om de speciale verdunner Aqua Color Mix van Revell te gebruiken. 

Let op! Voor de verdunning van Revell Aqua gebruik je een andere verdunner dan voor de enamel verf. Voor Aqua verf gebruik je de RV39621 en voor Revell enamel gebruik je RV39612

Revell verf bestellen bij Modelbouwverf

En? Weet je al welke verf je nodig hebt? Wij hopen dat je na het lezen van dit blog meer te weten bent gekomen over de verschillende soorten verf van Revell zodat je de juiste verf kunt bestellen voor jouw project, diorama of model. 

Je bestelt modelbouw verf van Revell heel gemakkelijk via onze website. We hebben veel kleuren op voorraad, dus heb jij de verf snel in huis! Modelbouwverf is dé online modelbouw winkel waar je alles kunt vinden voor je hobby! 

Nog meer blogs over modelbouw

Wil je nog meer lezen over modelbouw of ben je nieuwsgierig naar andere merken verf zoals Vallejo? Lees dan het het blog over de verschillende soorten verf van Vallejo of ontdek hoe het systeem van Hobbyzone zorgt voor ruimte op je werkblad

Heb je nog vragen na aanleiding van dit blog of kunnen wij je nog ergens mee helpen? Laat het ons weten en neem contact op!