Filters opslaan

Schuurpapier kopen?

72 producten
Sorteer op

Wil je schuurpapier kopen voor modelbouw? Bij Modelbouwverf vind je (super) fijn schuurpapier, schuurpapier met grove korrels, sanding sticks en nog veel meer. Dit is het beste schuurpapier voor modelbouw!

Welk schuurpapier moet ik gebruiken? 

Wil je jouw modelbouw werkstuk schuren? Begin dan met de vraag: wat ga ik doen met het oppervlak? Wil je lijmen, folie aanbrengen, verven, spuiten of wil ik het juist polijsten? Voor verschillende werkzaamheden gebruik je ander soort schuurpapier. Schuurpapier kun je bijvoorbeeld gebruiken om het model in vorm te brengen of om verf beter te laten hechten. Er zijn verschillende soorten schuurpapier voor modelbouw. Denk bijvoorbeeld aan: sanding stickssuper fine sanding pads of normale vellen schuurpapier. Hieronder lees je nog meer over schuurpapier en de verschillen. 

Fijn schuurpapier kopen  

Schuurpapier is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De meeste mensen kennen het ‘droge’ schuurpapier. Je kunt kiezen uit grove korrels tot aan extra fijn schuurpapier. De grofheid van het schuurpapier is afhankelijk van de korre, ook wel de grit genoemd. Hoe hoger de korrel, hoe fijner het schuurpapier is. Korrel 2500 is een voorbeeld van super fijn schuurpapier. Wil je een fijn resultaat wanneer je gaat schuren? Dan kies je voor fijn schuurpapier met een hoge korrel. 

Schuurpapier korrel voor modelbouw

Het meest gebruikte schuurpapier heeft korrel 60 tot 400. Bij modelbouw wordt vaak veel fijner schuurpapier gebruikt. Zoek je schuurpapier speciaal voor modelbouw? Dan zijn de onderstaande schuurpapieren met korrel de beste keuze:

  • Droog schuurpapier: korrel 240 tot korrel 800
  • Nat schuurpapier: korrel 600 tot korrel 2500

Droog en nat schuurpapier gebruik je niet voor dezelfde werkzaamheden. Hieronder leggen wij de verschillen uit tussen deze twee soorten schuurpapier. 

Droog schuurpapier

Met droog schuurpapier kun je de ondergrond ‘ruw’ maken. Hierdoor kan de verflaag goed hechten. Dit soort schuurpapier wordt voor modelbouw vaak gebruikt om naden en kieren weg te werken. Kleine details, die later vervangen worden door Photo Etch materiaal, kun je hiermee ook weg schuren. Droog schuurpapier kun je gebruiken voor: 

  • Opruwen van het oppervlakte
  • Wegwerken van naden en kieren
  • Wegschuren

Bij Modelbouwverf vind je in het assortiment verschillende soorten korrel schuurpapier: 

  • Vellen schuurpapier
  • Kleine vellen schuurpapier
  • Schuursticks (sanding sticks)
  • Schuursponzen

Polijsten met nat schuurpapier

Nat schuurpapier wordt gebruikt om te polijsten. Dit doe je door met een beetje water de verflaag, die is aangebracht op het model, nog beter te laten glanzen. Wil je polijsten met schuurpapier? Begin dan eerst met een redelijke grove korrel. Hierna werk je steeds verder naar schuurpapier met fijne korrel toe. Je kunt hiervoor Wet Sandpaper 1000 van AK gebruiken. Voor het beste resultaat gebruik je een speciale polijstpasta. Deze zorgt ervoor dat je de glanslaag perfect af kunt werken. Schuurpapier om mee te polijsten bestel je online bij Modelbouwverf.

Schuurpapier en verven

Wanneer je verf wilt aanbrengen op het model, begin je eerst met het schuren van het oppervlak. Zo kan verf beter hechten. Het model is hierdoor krasbestendiger en blijft er goed uit zien. Heb je dit gedaan en is het model ontvet? Dan kun je het gedeelte met primer behandelen. Dat zorgt voor een goede ondergrond. Ga je aan de slag met het verven van jouw model? Dan gebruik je droog schuurpapier. 

Tip: kies je voor grof schuurpapier? Bedenk dan dat deze krassen moeilijk weg te werken zijn of dat je ongewilde details wegschuurt. Wanneer je het juiste schuurpapier gebruikt, krijg je het beste resultaat. Verschillende soorten schuurpapier bestel je online bij Modelbouwverf.

Ontdek nog veel meer voor jouw hobby bij Modelbouwverf

Bij Modelbouwverf bestel je makkelijk en snel schuurpapier online. In onze webshop vind je nog veel meer artikelen en producten voor jouw hobby. Zo hebben we in ons assortiment verf van VallejoRevellAK Interactive en nog veel meer. Modelbouwverf is de online winkel voor modelbouw!