Er was eens ..... Modelbouwverf.nl

Er was eens ..... Modelbouwverf.nl

Het ontstaan van Modelbouwverf.nl, vanaf 22 mei 2008 tot de dag van vandaag!

Er was eens....Modelbouwverf.nl

Als kind was ik verzot op modelbouwtreintjes, playmobil en lego. Ik droomde ervan om ooit mijn eigen speelgoedzaak te beginnen. Toen ik ouder werd raakte ik meer en meer geïnteresseerd in modelbouw, ik las alles wat ik erover kon vinden en ging overal naar toe om met modelbouwers in contact te komen. En natuurlijk begon ik ook zelf enthousiast met bouwen! Mijn eerste bouwdoos was van Tamiya, een motor met zijspan. Het artikelnummer was 35016, ik weet het nog goed...

De droom om een eigen zaak te beginnen was er nog steeds maar veranderde een beetje want ik had inmiddels een fulltime baan. Maar....hoe leuk zou het zijn om een webshop te beginnen met als specialisatie modelbouwverf? Ik besloot er voor te gaan en verdiepte me in alles wat nodig was. 

Op 22 Mei 2008 ben ik naar de Kamer van Koophandel gegaan om MaRo Trading & Design in te schrijven. Mijn droom werd werkelijkheid, de wens om eigen webshop te starten in modelbouwverf en bouwdozen ging in vervulling. Modelbouwverf.nl was geboren  

Ik ben begonnen met de verkoop van een bescheiden assortiment modelbouwverf en bouwdozen van Tamiya, Revell en Humbrol. Als snel bleek dat de modelbouwers ook op zoek waren naar andere producten: er kwamen steeds meer vragen over gereedschappen, scenery materiaal en ook over bouwdozen van andere merken dus besloot ik die items toe te gaan voegen. Ik breidde het assortiment uit spulletjes van Tamiya, Italeri, Zvezda en Dragon.

De vragen van klanten naar steeds andere artikelen en andere merken bleven binnenstromen en hierdoor is het assortiment van Modelbouwverf.nl door de jaren flink gegroeid. 

Het assortiment

In het huidige assortiment vind je zo goed als alles wat je nodig hebt of kunt gebruiken om jouw hobby met plezier en gemak vorm te geven. Of je nu net begint met modelbouw of al jaren ervaring hebt.

Voor de meest gangbare verfproducten houd ik een basisvoorraad aan zodat de verf meestal direct geleverd kan worden. Andere producten worden op bestelling geleverd, waarbij de verwachte levertijden voor de meeste merken variëren van 3-10 werkdagen. Het kan voorkomen dat er een bestelling uit het buitenland moet komen waarbij invoerprocedures gevolgd moeten worden en de douane zich ermee bemoeit; dan kan de levertijd wel eens oplopen tot 3 weken.   

Ik run Modelbouwverf.nl momenteel naast een volledige baan. Daarnaast werk ik waar mogelijk aan  

  • Het up to date houden van de webshop.
  • Het accuraat leveren van bestellingen.
  • Het beantwoorden van alle tickets en berichten binnen 48 uur (op werkdagen).
  • Het continu bijwerken en uitbreiden van het assortiment met nieuwe producten.

Heb je nog vragen? Of ben je op zoek naar een product wat niet in het assortiment is opgenomen? 

Ik hoor het graag!

Met vriendelijke modelbouwgroet,

Maarten Coolegem