Verlinden Productions

24 producten
Sorteer op

Prachtig gedetailleerde aftermarket sets, resin figuren en naslagwerk. In verband met het stoppen van de productie en het bedrijf zijn de producten nog maar beperkt verkrijgbaar!

Over Verlinden Productions.

Verlinden Productions & Publications werd in 1988 opgericht door de alom bekende modelbouwer Francois Verlinden. Aanvankelijk begon hij zijn bedrijf in Lier (België) dat ten zuiden van Antwerpen ligt. Francois had daar een eigen modelbouwshop en bouwde modellen in opdracht. Later emigreerde hij naar de omgeving van Sint Louis in de Verenigde Staten, waar hij zijn bedrijf voortzette.

Samenwerking.

Eenmaal in Amerika werkte Verlinden nauw samen met Bob Letterman en Josef Stok. Een nieuwe onderneming werd opgericht: VLS. Dit bedrijf bood het hele assortiment Verlinden producten aan, maar ook een aantal andere producten werden opgenomen in de product range die VLS aanbood.

Op enig moment ontstonden er verschillen van inzicht in het te voeren beleid en de productlijnen die aangeboden zouden worden. Helaas ging men op slechte voet uit elkaar en werd VLS overgenomen door Squadron Products. We schrijven 2007.

Het assortiment van Verlinden Productions.

Het assortiment van Verlinden Productions bestaat voor het grootste deel uit resin (giethars) aftermarket onderdelen - onderdelen die ter verbetering van een bestaand model, of ombouw tot een bepaalde uitvoering dienen.

Ook bracht Verlinden een groot aantal figuren in diverse schalen op de markt, die onder anderen prominent werden gebruikt in de diverse diorama-pagina's in de catalogi van Tamiya.

Het einde van Verlinden Productions.

In september 2016 werd aangekondigd dat Verlinden Productions stopte met produceren; het bedrijf is opgehouden te bestaan.

Het gerucht gaat dat bij de ontmanteling van de fabriek alle mallen die gebruikt werden voor de productie vernietigd zouden zijn. Wij zeggen heel duidelijk: geruchten....

Beschikbaarheid Verlinden Productions.

De beschikbaarheid van Verlinden Productions artikelen is beperkt.

Wij hebben de producten die online staan in onze shop nog op voorraad en we kunnen je deze direct leveren.

Ben je op zoek naar artikelen die niet meer online in onze shop staan? Stuur ons een ticket dan gaan we voor je op zoek. Houd er wél rekening mee dat het product dat je vraagt niet meer te krijgen is!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »