Filters opslaan

Vallejo

565 producten
Sorteer op

Over Acrylicos Vallejo:

Vallejo is een Spaanse fabrikant van acrylverf. Niet alleen brengt zij verf voor modelbouw op de markt, het assortiment bevat ook acrylverf voor kunstschilders, textiel en voeding (bijvoorbeeld om cakes mee te versieren).

Vallejo is in 1965 gestart in Amerika (New Jersey) en specialiseerde zich in de eerste jaren van haar bestaan in water gedragen acrylverf om tekenfilms en cartoons mee in te kleuren.

In 1969 verhuisde Vallejo naar Spanje omdat een groot aantal van de belangrijke Europese  tekenfilmstudio’s zich daar hadden gevestigd.

Amadeo Vallejo ontwikkelde in 1972 de verfserie “Acrylic Artist Color”, de allereerste acrylverf voor kunstschilders die in Spanje werd geproduceerd. Deze serie was een van de eerste verflijnen die in Europa voor kunst schilders werd gemaakt.

In de daarop volgende jaren werd de verf verder verfijnd, en op advies van enkele professors aan de universiteit van Barcelona kwamen de verpakkingen met 200ml en 500ml acrylverf op de markt.

Het bleef niet bij Acrylic Artist Color….

Er werd al snel gekeken welke mogelijke doelgroepen ook belang hadden bij (acryl)verf. Zo kwam men uit bij modelbouwers in de breedste zin van het woord. Zo zijn er verschillende series voor de verschillende groepen bouwers.

Er is onder anderen verf voor vliegtuigen, Armoured Fighting Vehicles (AFV), figuren en bustes maar er is ook gedacht aan verf voor table top games en diorama bouwers. Uiteraard zijn ook accessoires zoals gereedschappen, penselen en literatuur opgenomen in de product range van Vallejo.

Productlijnen:

Afhankelijk van het doel waarvoor de verf gebruikt wordt zijn er diverse verfsoorten ontwikkeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Vallejo Model Color
  • Vallejo Model Air
  • Vallejo Game Color
  • Vallejo Game Air
  • Vallejo Panzer Aces
  • Vallejo Premium Color
  • Vallejo Mecha Color
  • Vallejo Metal Color

Van de bovenstaande series zijn ook voordeelsets samengesteld waarin kleuren zijn opgenomen die goed bij elkaar passen.

Daarnaast zijn er ook een aantal andere producten in het assortiment opgenomen, zoals vernis en grondverf. Ook weathering producten maken deel uit van het assortiment van Acrylicos Vallejo; denk hierbij aan pigment en washes, maar ook aan scenery pasta en effect producten.

Tot slot heeft Vallejo ook verf die zij speciaal op de markt brengt in samenwerking met andere fabrikanten. Zo is er een unieke samenwerking met Zoukei Mura (fabrikant van de vliegtuig bouwdozen "Super Wings Series") en Infinity (fabrikant van tabletop games)

Verpakking:

Doorgaans wordt de verf geleverd in flesjes van 17ml, in een aantal gevallen zijn ook flesjes van 32ml, 60ml en 200ml te bestellen.

Voorraad:

De meeste Vallejo acrylverf kunnen wij uit voorraad leveren.

Een lang verhaal kort gemaakt: Vallejo kopen? Bij Modelbouwverf.nl moet je zijn.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »