Filters opslaan

Tamiya

269 producten
Sorteer op

Over Tamiya.

In 1946 werd Tamiya opgericht. Oorspronkelijk was het bedrijf een houtzagerij en werden er houten modellen van hoofzakelijk schepen en vliegtuigen gemaakt. Later (in 1953) werd besloten dat Tamiya zich in de toekomst helemaal ging toeleggen op de productie van modelbouw artikelen.

De merknaam Tamiya wordt in een adem genoemd met kwaliteit, goede pasvorm en veel detail. Tamiya is een gevestigde naam, niet alleen op het gebied van plastic oftewel statische modelbouw, maar ook op het gebied van Radio Controlled (RC modellen) is Tamiya een toonaangevend merk.

Naast statische en RC Models heeft Tamiya nog veel meer in het assortiment. Denk aan verf, gereedschappen, boekjes en catalogi en merchandising met het Tamiya-logo erop.

Tamiya Verf.

Tamiya brengt een aantal series verf op de markt, elk met hun eigen kenmerken.

 • Tamiya X-Series
 • Tamiya XF-Series
 • Tamiya LP-Series
 • Tamiya TS-Series
 • Tamiya AS-Series
 • Tamiya PS-Series
 • Tamiya Texture Paint
 • Tamiya Auxiliary

Over de verschillende series:

De Tamiya X-Serie verf is een acrylverf die relatief snel droogt. De kleuren uit deze serie zijn hoogglans kleuren. De verf is prima op te brengen met een penseel. Als je deze verf verdunt met een acrylic thinner van Tamiya kan je deze serie ook prima spuiten.

Naast de Tamiya X-Serie is er ook een strijkverf die mat opdroogt. Dit is de XF-serie. Ook deze verf laat zich goed verwerken met een penseel en is - evenals de verf uit de X serie - met enige verdunning makkelijk te spuiten.

De Tamiya LP-Serie is een Lacquer Paint. Het grote verschil met de X en XF serie is dat de LP serie geen water/alcohol gedragen strijkverf is maar een lak; je kunt deze dan ook niet verdunnen met de acrylic thinner. Gebruik daarvoor in de plaats de Tamiya Lacquer Thinner TAM87194. 

Tamiya brengt een drietal series spuitverf op de markt, namelijk de TS serie, de AS serie en de PS serie. Elk van deze series heeft een apart doel.

 • TS: algemeen gebruik voor alle statische modellen
 • AS: deze verf is speciaal ontwikkeld voor militaire vliegtuigmodellen
 • PS: speciale lexaanverf voor polycarbonaatkappen van RC modellen.

Daarnaast heeft Tamiya texture paint in het assortiment, speciaal bedoeld voor het maken van landschappen.

Hoe verwerk ik de X en XF verf het beste?

De Tamiya X en XF strijk verf kun je prima aanbrengen op je model met een penseel. Na verdunning (gebruik bij voorkeur de TAM81020, TAM81030 of TAM81040) kun je de verf ook spuiten met je airbrush. Het is wel van belang je airbrush goed schoon te maken na gebruik. Hiervoor kun je het beste de Tamiya Cleaner gebruiken.

Verfverpakkingen:

De X en XF worden doorgaans geleverd in een glazen 23ml potje. In de XF serie worden enkele kleuren in een 10ml potje geleverd; de verpakkingshoeveelheid wordt steeds duidelijk in de product omschrijving vernoemd.

De spuitbussen (TS, AS en PS) worden steeds geleverd met een inhoud van 100ml.

De LP verf word geleverd in een iets kleiner potje: deze glazen potjes bevatten 10ml.

Tamiya Kits.

Tamiya levert bouwdozen in een groot aantal schalen. Het merk staat speciaal bekend om de hoge kwaliteit van de spuitstukken met onderdelen, weinig "flash" en een enorm goede detaillering.

Het assortiment bestaat uit een veelheid van onderwerpen zoals (militaire) voertuigen en figuren, (militaire) vliegtuigen en schepen, dino's.

Naast de statische modelbouw heeft Tamiya ook een groot assortiment aan RC (Radio Controlled) modellen (deze zijn helaas op dit moment nog niet standaard bij ons verkrijgbaar - wilt U een offterte voor een model of onderdelen maak dan in je online account een ticket aan of mail ons).

Binnen het RC assortiment kun je een onderscheid maken in RTR modellen (Ready to Run): je haalt het model uit de doos, laadt de batterij op en rijden maar. Ook heb je RC modellen die je compleet zelf moet bouwen: je koopt in dat geval een kit en kunt vervolgens zelf allerlei aanpassingen aanbrengen (bijvoorbeeld een andere motor, schokdemping, kogellagers etc)

Tamiya Gereedschappen.

Tamiya brengt ook een aantal kwalitatief hoogstaande gereedschappen op de markt. Het aanbod varieert van knip- en buigtangen tot precisie-pincetten, zaagjes, boortjes en boorhouders. Ook een hoofdlamp ontbreekt niet in het assortiment.

Een speciaal en veelgevraagd stukje gereedschap is de Tamiya Spray-Work Painting Stand met artikelnummer TAM74522, een speciale houder voor je werkstuk.

Locaties Wereldwijd.

Tamiya heeft diverse locaties over de hele wereld waar gewerkt wordt aan de “Tamiya Standard”. De belangrijkste kantoren en fabrieken die onder de bezielende leiding van CEO Shunsaka Tamiya de mooiste producten voor je maken:

 • Shizuoka, Japan: Research & Development (R&D) en productie en Sales & Promotion
 • Cebu City, Filipijnen: Productie
 • Irvine, Californië, USA: Sales & Promotion voor de Verenigde Staten
 • Kowloon, Hong Kong: Sales & Promotion
 • Fürth, Duitsland: Sales & Promotion voor Europa, Centrale Distributie voor Europa
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »