AK Interactive 3rd Generation: de nieuwste acrylverf voor modelbouw

AK Interactive 3rd Generation: de nieuwste acrylverf voor modelbouw

AK Interactive zet de modelbouwwereld op z'n kop met de nieuwe 3rd Generation acrylverf. In dit blog leggen wij je alles uit over de nieuwe formule en waarom schilderen met acrylverf nooit meer hetzelfde zal zijn.

De nieuwste verf van AK Interactive is een geweldige verbetering! Minder hard schudden voor gebruik, nog betere pigmenten en ook nog eens een hoge dekking. Door een nieuwe formule kunnen we gerust zeggen dat het verven met acrylverf nooit meer hetzelfde zal zijn. Alles over de nieuwste acrylverf van AK lees je in dit blog! 

Waarom nieuwe acrylverf? 

Acrylverf wordt door veel modelbouwers wereldwijd gebruikt. Het grote voordeel is dat deze verf geen giftige stoffen bevat. Acrylverf is een goede verfsoort, toch zien we vaak kleine problemen wat betreft de hechting van de verf, dat deze kan gaan klonteren en kan deze verf ervoor zorgen dat de (naald) van je airbrush verstopt kan raken. Niet heel handig! AK Interactive zag deze veel voorkomende problemen en ging de uitdaging aan om een nieuwe soort acrylverf op de markt te brengen: 3rd Generation Acrylic Modelling Colors

Met het vernieuwen van de bestaande verf is er rekening gehouden met de huidige voordelen. De focus lag dus vooral op het oplossen van de problemen en het verbeteren van de verf. Uiteindelijk, na veel testen en ontwikkelen, heeft AK de perfecte formule gevonden: schilderen met acrylverf zal nooit meer hetzelfde zijn! 

Dit zijn de verbeteringen van de 3rd generation AK interactive verf

We horen je denken: wat zijn die verbeteringen dan? Goede vraag! We leggen ze graag aan je uit:

Een nieuwe formule

We schreven het al eerder: 3rd generation acrylverf heeft een nieuwe formule. Hierdoor is het bindmiddel in de verf van hogere kwaliteit en zijn verschillende componenten hiervan veel beter geworden. Daarnaast is de verf geproduceerd aan de hand van Europese richtlijnen, zodat de verf geen schadelijke stoffen bevat die slecht zijn voor mens, dier en milieu. Een belangrijk punt als je het ons vraagt.

Direct klaar voor gebruik 

De verf is direct klaar voor gebruik, dat scheelt! Lang schudden is dus niet meer nodig. Verschillende stoffen zorgen ervoor dat de verf een geheel blijft en dus niet meer scheiden van elkaar. 

Tip: ondanks deze verbetering schudden wij altijd nog even het flesje, het kan nooit kwaad en het hoeft minder hard en lang. 

Goede droging en hechting

Wanneer de verf is opgedroogd zijn de kleuren permanent en waterbestendig. Olie, enamel, washes, oplosmiddelen of andere producten en technieken zullen de verf niet aantasten of beïnvloeden. AK Interactive geeft zelfs aan dat de hechting van de verf twee keer beter is dan andere soorten modelbouw verf die verkrijgbaar is. 

Geen last van klonten

Misschien wel een van de meest vervelendste dingen die een modelbouwer tegen kan komen: acrylverf die klontert. Wanneer je penseel ‘vast zit’ of als airbrush door acrylverf verstopt raakt, zul behoorlijk balen. Of wat dacht je van verfstrepen of ‘sandy paint’ (zanderige korrels in je verf)? Dat is verleden tijd, want ook daar heeft AK Interactive aan gedacht tijdens het ontwikkelen van de 3rd generation acrylverf. Door de nieuwe formule is het gebruik van de verf nog beter geworden en is het resultaat verbluffend. 

Hoge dekking

Ook een belangrijke factor van goede verf voor modelbouw: de dekking. Deze nieuwe verf heeft een geweldige dekking. De pigmenten in deze watergedragen verf zijn geweldig! Huidige (‘normale’) verf bevat cellulose en hars die ervoor kunnen zorgen, zelfs wanneer deze verdund zijn, toch je airbrush kunnen laten verstoppen. Met de nieuwe formule zul je geen problemen meer ervaren met je penseel en airbrush. Daarnaast is de droogtijd zeer kort, heeft het een geweldige matte afwerking en zijn de kleuren zeer levendig en intens. Precies wat je zoekt als modelbouwer! 

Flesjes hebben een innovatief design

De verf is verpakt in flesjes van 17ml. Wist je dat er zelf een patent zit op de dop van het flesje? Dat komt omdat AK Interactive hier goed over nagedacht heeft. Je kunt namelijk op de bovenkant van de dop 1 druppel verf aanbrengen, waardoor je snel en overzichtelijk de juiste kleur verf te pakken hebt. Dit is trouwens goed te combineren met het vernufftigde opbergsysteem van Hobbyzone. Een perfecte combi!

Dop van acrylverf flesje AK Interactive.

Een groot assortiment verschillende kleuren

‘365 state-of-the-art colors’, dat is hoe AK de 3rd generation acrylverf omschrijft. Logisch ook, want met 365 kleuren is dit het grootste aanbod acrylverf dat altijd past bij jouw specialiteit als modelbouwer. Perfecte kleuren voor schaalmodellen, plastic modelbouw, miniaturen, diorama’s en modelbouw in het algemeen. 

Types acrylverf van de 3rd generation AK Interactive

Er zijn veel verschillende types verf te vinden in 3rd generation serie van AK. Je kunt deze makkelijk herkennen aan de labels op de flesjes. Op deze labels vind je de naam van de kleur, het merk en de code van de kleur. De verschillende types leggen we hieronder aan je uit:

Oranje label: basiskleuren 

Dit label staat voor de basisverf ook wel clear (transparant) genoemd. Hier vind je verschillende kleuren die zijn ontwikkeld voor elke soort modelbouw. Gewoon goed!  

acrylverf voor modelbouw van AK Interactive 3rd Generation.

Cyan label: pastelkleuren

Dit zijn de pastelkleuren van de 3rd generation acrylverf. Deze bestaat uit 6 kleuren verf en kun je herkennen aan de pastel blauwe kleur. Deze kleuren kun je gebruiken voor elk soort modelbouw zoal: figuren, diorama’s, gebouwen, plastic modelbouw en nog veel meer. 

Pastelkleuren acrylverf van AK Interactive 3rd Generation.

Blauw label: metallic kleuren

Er zijn 22 metallic kleuren verf te vinden bij het blauwe label. Deze kleuren bestaan uit ultrafijne pigmenten die te herkennen zijn aan de blauwe cirkel. 

Metallic kleuren acrylverf 3rd Generation van AK Interactive.

Grijs label: mediums 

Mediums hebben een grijs label en kun je gebruiken voor verschillende zaken. Een retarder is een middel dat de droogtijd van de verf vertraagt. Metal medium zorgt ervoor dat je een metaal effect aan de verf kunt toevoegen. Wil je een mat of gloss effect? Dan kies je voor de medium mat of glans. Ook is het mogelijk om een gescheurde verflaag te repareren door crackle medium te gebruiken. 

Mediums acrylverf van AK Interactive 3rd generation.

Geel label: intense kleuren

Zoek je intense kleuren met een hoog pigment? Dan is het gele label Intense Colors uit de 3rd generation acrylverf de juiste keuze. Het pigment in deze verf is van zeer goede kwaliteit en heeft een zeer hoge concentratie. Hierdoor ontstaan levendige kleuren die jouw model levensecht maken.

Intense Colors acrylverf van AK Interactive acrylverf.

Bruin label: inkt

Het bruine label is voor inks. De balans tussen vloeiing en intensiteit van inks zorgt ervoor dat je zelfs de meest uitdagende taken perfect kunt uitvoeren. Verschillende tonen in deze selectie zijn perfect voor het combineren met de basiskleuren. 

Inks acrylverf van AK Interactive 3rd generation.

AFV label: verf voor militaire voertuigen

Specifieke kleuren verf voor militaire voertuigen vind je onder het AFV label. De kleuren zijn gebaseerd op militaire voertuigen uit alle tijdperken. Dit zijn speciale kleurtonen die gebruikt werken door legers uit verschillende periodes (FS, RAL, etc.)

Militaire kleuren acrylverf van AK Interactive 3rd Generation

Figure label: kleuren voor historische figuren

Als laatste hebben we nog het figure label. Dit type acrylverf is een samenstelling van zeer specifieke kleuren die gebruikt worden voor het verven van historische figuren, waaronder World War 1 (WWI) en World War 2 (WWII). 

Acrylverf voor militaire figuren uit de 2de wereldoorlog AK Interactive.

Aircraft label: kleuren voor vliegtuigen, straaljagers en helikopters

Als laatste hebben we de nieuwste serie: het zilverkleurige label staat voor de aircraft. Je vindt hier alle kleuren die specifiek zijn gemaakt voor de (militaire) luchtvaart. Naast vliegtuigen, straaljagers en helikopters kun je deze kleuren ook gebruiken voor de uniformen van de piloten. 

AK Interactive 3rd generation acrylverf voor militaire luchtvaart.

3rd generation acrylverf van AK Interactive bestel je bij Modelbouwverf

Zoals je hebt kunnen lezen in dit blog heeft AK Interactive op veel verschillende vlakken zijn verf nog beter gemaakt. Een nieuwe formule, geen last van acrylverf die klontert, direct klaar voor gebruik en nog veel meer voordelen. Dit is dé modelbouw verf die het verven met acrylverf volledig zal veranderen. Zelf proberen? Bestel dan de 3rd generation acrylverf van AK Interactive online bij Modelbouwverf.nl. Wij hebben een groot assortiment verf op voorraad zodat jij snel je nieuwe verf in huis hebt!